Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Δημήτρης Τσιάμης... Το 6ο για την Ελλάδα!

Το έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι γεγονός! Ο Δημήτρης Τσιάμης, σε ηλικία 36 ετών, με καλύτερο άλμα στα 16,78 μέτρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του άλματος τριπλούν.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 16.55 μέτρα που έβαλε μέσα στην οκτάδα. Στη συνέχεια είχε μια άκυρη προσπάθεια ενώ στην τρίτη προσπάθεια σημείωσε 16.78 μέτρα, που συνιστά την καλύτερη φετινή του επίδοση.

Ο Τσιάμης σημείωσε 16.48 μέτρα στην 4η προσπάθειά του, είχε άκυρη την πέμπτη ενώ η τελευταία μετρήθηκε 16.13 όταν είχαν κριθεί τα μετάλλια.

Το μετάλλιο αυτό αποτελεί δικαίωση για έναν αθλητή που έδινε το παρών σε τελικούς μεγάλων διοργανώσεων τα τελευταία χρόνια. Αυτό ήταν το έκτο μετάλλιο για την Ελλάδα και πρώτο χάλκινο.

Η χώρα μας ισοφάρισε τα έξι μετάλλια που είχε κατακτήσει στο Μόναχο το 2002. Τότε βέβαια οι συνθήκες ήταν διαφορετικές σε όλα τα επίπεδα.

Το χρυσό μετάλλιο στο τριπλούν πήρε ο Πορτογάλος Νέλσον Εβόρα με καλύτερο άλμα στα 17.10 μέτρα. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Αλέξις Κοπέλλο από το Αζερμπαϊτζάν με καλύτερο άλμα στα 16.93 μέτρα.