Τριανταφυλλόπουλος και FBI «ξεβρακώνουν» τον Χατζηνικολάου για το σκάνδαλο Novartis!

Με κομμένη την ανάσα όλη η Ελλάδα παρακολουθεί την εμπλοκή του δημοσιογράφου, ιδιοκτήτη του Real Group, και παρουσιαστή του ΑΝΤ1 κ. Νίκου Χατζηνικολάου στην Novartολογία!

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, ο εκδότης Νίκος Χατζηνικολάου βγήκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τοποθετήθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis. Κατά την τοποθέτησή του, ο εκδότης τόνισε ότι δεν έχει συναντηθεί ποτέ με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, υπογραμμίζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που βλέπει την φωτογραφία του στελέχους της φαρμακοβιομηχανίας. Μάλιστα, έκανε λόγο για γελοίους ισχυρισμούς, οι οποίοι τον προκαταβάλλουν αρνητικά για την βάση πάνω στην οποία έχει στηριχθεί η όλη υπόθεση.

Χωρίς να έχει πάρει την άδεια από την ιδιοκτησία του καναλιού θα πει από τον αέρα του δελτίου ειδήσεων:

O πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Κωνσταντίνος Φρουζής σε αποκλειστική συνέντευξή του στο zougla.gr αναφέρει ότι είχε δύο συναντήσεις με τον ιδιοκτήτη του Real Group Νίκο Χατζηνικολάου. Μάλιστα, ο κ. Φρουζής στην συνέντευξή του τονίζει πως στην συνάντηση με τον Χατζηνικολάου ήταν κι άλλα πρόσωπα, συνεργάτες του εκδότη. Είναι απορίας άξιο γιατί ο εκδότης αρνήθηκε τις συναντήσεις του με τον πρώην αντιπρόεδρο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή και μάλιστα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζει, ενώ είναι βέβαιο ότι αυτή η συνάντηση αργά ή γρήγορα θα επιβεβαιωνόταν, αφού η δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη!

FBI: Ο Χατζηνικολάου συναντήθηκε με τον Φρουζή 3–4 φορές

Αναφορά στο όνομα του κ. Χατζηνικολάου κάνει παράλληλα και το FBI με έγγραφο το οποίο απέστειλε στην εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Τα στελέχη του FBI αναφέρουν ότι οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στην εν λόγω ενημερωτική αναφορά βασίζονται σε εξέταση μαρτύρων, έγγραφα και λοιπό υλικό που αποκτήθηκε από την αμερικανική υπηρεσία, όπως και σε πληροφόρηση από τη Novartis Greece, επισημαίνοντας πως η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Στο έγγραφό του και το FBI διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Νίκου Χατζηνικολάου αναφέροντας πως ο εκδότης συναντήθηκε 3–4 φορές με τον Κωνσταντίνο Φρουζή στο γραφείο του τελευταίου.

Το έγγραφο του FBI

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο: «Ο ιδιοκτήτης της Real Media είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου, ένας διάσημος δημοσιογράφος με επιρροή. Ο Χατζηνικολάου συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, αντιπρόεδρο της Novartis, 3 – 4 φορές στο γραφείο του Φρουζή την περίοδο 2012-2014. Ο Χατζηνικολάου είχε εύκολη πρόσβαση στα Υπουργεία Οικονομικών, Άμυνας, Παιδείας, Υγείας και Ανάπτυξης. Ο Νίκος κανόνισε συναντήσεις ανάμεσα στα παραπάνω υπουργεία και τον Φρουζή. Σε αντάλλαγμα η Νovartis προχώρησε σε τεχνητή διόγκωση των τιμολογίων με την Real Media. Για παράδειγμα, μία διαφήμιση για την Real Media θα κόστιζε περίπου 2.000 ευρώ. Η Novartis για την ίδια διαφήμιση πλήρωνε 3.000 ευρώ. Η διαφήμιση ήταν νόμιμη. Ωστόσο, η τιμολόγηση ήταν αυξημένη. H Novartis πλήρωνε τα τιμολόγια απευθείας στην Real Media, έτσι ώστε η Real Media να πληρώνεται εντός τεσσάρων μηνών και όχι εννέα μηνών και με την Real Media να μην έχει να πληρώσει προμήθεια στην εταιρεία Zenith για την διαφήμιση».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Η απάντηση του Χατζηνικολάου

Ο Νίκος Χατζηνικολάου σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε: «Ο κ. Φρουζής λέει ότι συναντήθηκε μαζί μου. Η μόνη περίπτωση αυτό να συνέβη είναι αν με επισκέφθηκε στη Realnews, στο γραφείο μου, παρουσία συναδέλφων δημοσιογράφων, ως εκπρόσωπος της Ένωσης Φαρμακοβιομηχανιών για ενημέρωση για τα αιτήματα τους. Προσωπική συνάντηση δεν υπήρξε ποτέ». Βέβαια, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1, ο εκδότης ανέφερε ότι δεν είχε συναντήσει ποτέ τον κ. Φρουζή και τον είχε δει για πρώτη φορά σε φωτογραφία που δημοσιοποιήθηκε μετά την ανάδειξη του σκανδάλου της Novartis.

Άγρια κόντρα με τον Μάκη!

Σημειώνεται πως ο Νίκος Χατζηνικολάου μέσω Twitter ανέφερε πως θα κινηθεί νομικά εναντίον του προστατευόμενου μάρτυρα και στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.

Τα τηλέφωνα στον ΑΝΤ1 έχουν σπάσει από χθες!

Μπορεί ένας δημοσιογράφος το όνομα του οποίου πρωταγωνιστεί στην δικογραφία, να κρατάει τα ινία της ενημέρωσης στα ΝΕΑ ΤΟΥ ΑΝΤ1; Την τύχη του κεντρικού του παρουσιαστή θα κρίνει ο ίδιος ο Θοδωρής Κυριακού, δικό του είναι το μαγαζί, ότι θέλει το κάνει!