Τρόμος!!! Βόμβες για Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί από Βαρουφάκη και Χαρδούβελη!

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ καθώς βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα οκτώ ύποπτα πακέτα με εκρηκτική ύλη στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Αποστολείς αυτή τη φορά δεν ήταν εν ενεργεία πολιτικά πρόσωπα – όπως στα άλλα δύο τρομοπακέτα προς Βερολίνο και Παρίσι που φέρονται ως αποστολείς τα στελέχη της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης και Βασίλης Κικίλιας – αλλά πανεπιστημιακοί και οικονομολόγοι, που έχουν διατελέσει στο παρελθόν σε κυβερνητικά σχήματα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο αποδέκτες φέρονται να ήταν ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο κοινοτικός Επίτροπος, Πιέρ Μοσκοβισί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως αποστολείς των δεμάτων εμφανίζονταν, μεταξύ άλλων, οι πρώην υπουργοί Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης και Γκίκας Χαρδούβελης.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ…

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς βρέθηκαν νωρίς το απόγευμα οκτώ ύποπτα πακέτα στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αποδέκτες φέρονται να είναι αξιωματούχοι σε Ευρωπαϊκές χώρες.

Αποστολείς αυτή τη φορά δεν ήταν πολιτικά πρόσωπα, αλλά πανεπιστημιακοί. Τα δέματα έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι στην ΕΛΑΣ είχαν εκφράσει ανησυχίες για άλλα οκτώ τρομοπακέτα, μετά από αυτό με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε – για το οποίο ανέλαβαν την ευθύνη οι Πυρήνες της Φωτιάς – και εκείνο με αποδέκτη τον Πολ Τόμσεν στο ευρωπαϊκό γραφείο του ΔΝΤ στο Παρίσι το οποίο εξερράγη τραυματίζοντας μία υπάλληλο.

Συγκεκριμένα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν ότι σε μια επανάληψη των όσων είχαν συμβεί το 2010, όταν οι Πυρήνες της Φωτιάς είχαν στείλει μαζικά τρομοδέματα, τα τελευταία μπορεί να αποκαλύπτονται ένα ένα καθώς δεν φτάνουν στον παραλήπτη ταυτόχρονα.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν λόγο για ενδείξεις και στοιχεία που παραπέμπουν σε 8 ακόμη ύποπτες αποστολές, τις οποίες εξετάζουν λεπτομερώς προκειμένου να ειδοποιήσουν εγκαίρως τους παραλήπτες.

Επίσης, σε εσωτερικό επίπεδο, πρεσβείες, οικονομικοί οργανισμοί, υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ και υπουργεία έχουν τεθεί σε συναγερμό λαμβάνοντας εντολές από την ΕΛ.ΑΣ. για σαρωτικούς ελέγχους στα δέματα, αφού δεν αποκλείεται να περιλαμβάνονται στα σχέδια των «Πυρήνων» και ελληνικοί στόχοι.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα