Τσίπρας: «Η ΝΔ έκανε ξεκάθαρο ποια συμφέροντα εξυπηρετεί»!

Ως «ιστορικό βήμα» χαρακτήρισε το εγχείρημα της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνοντας τη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία.

Στην ομιλία του, ο Τσίπρας αναφέρθηκε στα ζητήματα που έθεσαν οι ομιλητές του διημέρου, ενώ παράλληλα σχολίασε τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, ασκώντας δριμεία κριτική στη ΝΔ σε θέματα εξωτερικής πολιτικής με αφορμή και την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στο συνέδριό της.

Μάλιστα ο ίδιος δεν δίστασε να κατηγορήσει τη ΝΔ για «ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική» και ότι «εκπροσωπεί την οικονομική ολιγαρχία», αναφερόμενος στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση και όπως είπε, αναιρεί όλα όσα είχε «κερδίσει» η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ειδικότερα, υπογράμμισε πως η ΝΔ με την πολιτική της ατζέντα έκανε «ξεκάθαρο» ποια συμφέροντα εξυπηρετεί, αφού χρησιμοποίησε το δημοσιονομικό χώρο προκειμένου να «δώσει στους λίγους πολλά και στους πολλούς λίγα», φέρνοντας ως παράδειγμα τις ελαφρύνσεις του ΕΝΦΙΑ για τα μεγάλα εισοδήματα αλλά και τη μείωση της φορολογίας στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, για σημερινή του δήλωση στο συνέδριο της ΝΔ, όπου έκανε λόγο για «λαθρομεταναστευτικό και λαθροεποικισμό εισβολέων» και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να «πάρει ξεκάθαρη θέση» στην πρότασή του να «αποδεσμευθεί η Ελλάδα από την Συμφωνία των Πρεσπών γιατί δεν περπατάει».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εγκάλεσε την κυβέρνηση και για τη στάση της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ζητώντας ενημέρωση από τον πρωθυπουργό.

Στην Αλεξανδρούπολη αύριο ο Τσίπρας. Δείτε το πρόγραμμά του

Την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί ο Αλέξης Τσίπρας, αύριο Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το πρόγραμμα:

• 11:30 Συνάντηση με δημάρχους της Θράκης, στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

• 13:00 Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, Άνθιμο. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Επισκοπείο

• 19:00 Ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στο ξενοδοχείο Grecotel Αστήρ-Εγνατία.

Σχολιάστε