Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Η αντιπαράθεση με την Τουρκία αποτελεί ισχυρό «χαρτί» για τις αμερικανικές εκλογές!

O «πόλεμος» μέσω αιχμηρών δηλώσεων συνεχίζεται ανάμεσα σε Τουρκία και Η.Π.Α με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να ισχυρίζεται ότι η Αμερική συντηρεί την κόντρα με την Τουρκία για να το χρησιμοποιήσει στις επικείμενες εκλογές.

Βολές κατά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι συντηρεί εσκεμμένα την αντιπαράθεση με την Τουρκία, ώστε να την αξιοποιήσει πολιτικά στις επικείμενες εκλογές για το Κογκρέσο εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ δεν θέλουν να λύσουν τα προβλήματα (με την Τουρκία). Θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα θέματα στις εκλογές», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Σέρβο ομόλογό του Ίβιτσα Ντάτσιτς, στα εγκαίνια του Τιμητικού Προξενείου της Σερβίας στη νότια επαρχία της Αττάλειας, την Κυριακή, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet.

«Αλλά δεν έχουμε προβλήματα με τους ανθρώπους των ΗΠΑ που έχουν αρχίσει να βλέπουν την πραγματικότητα. Θα πρέπει να είναι ο λαός των ΗΠΑ. που θα δώσει την απαραίτητη απάντηση, όχι εμείς», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου. Επίσης κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι προτιμά να απειλεί τους εταίρους της, ενώ αντίθετα η τουρκική πλευρά επιδιώκει την επίλυση προβλημάτων και αντιτίθεται στην λογική των επιβολών.