ΥΠΕΣ: Η εγκύκλιος για τις άδειες ειδικού σκοπού για τα κλειστά σχολεία

Πιθανότερο σενάριο το κλείσιμο δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών

Εν αναμονή των ανακοινώσεων στις 18:00 από την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφορικά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για τα σχολεία, με πιθανότερο σενάριο το κλείσιμο των δημοτικών, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών, όχι όμως και των ειδικών σχολείων, το υπ. Εσωτερικών έχει λάβει μέριμνα για τις άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς υπαλλήλους του δημοσίου

Οι μαθητές επιστρέφουν στην τηλεκπαίδευση, ενώ ειδική μέριμνα έχει ληφθεί από το υπουργείο Εσωτερικών και για τις άδειες ειδικού σκοπού στους γονείς υπαλλήλους του δημοσίου.

Η εγκύκλιος αναφέρει:

«Δεδομένης της εξέλιξης της πανδημίας και συνεπεία αυτής της πλήρους αναστολής λειτουργίας σχολικών μονάδων στο πλαίσιο αντιμετώπισης και περιορισμού της διασποράς του COVID-19, για όσο διάστημα διαρκεί αυτή, υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 5 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4682/2020, όπως εν συνεχεία τροποποιήθηκε και ισχύει, και στις οποίες προβλέπεται, υπό τις οριζόμενες προϋποθέσεις, η χορήγηση στους γονείς υπαλλήλους άδειας ειδικού σκοπού ή της διευκόλυνσης του μειωμένου ωραρίου που προβλέπεται στην παρ. 4 του ίδιου άρθρου.

Στις περιπτώσεις αυτές και υπό τις συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες καθιστούν σχεδόν αδύνατη πλέον την χορήγηση αδειών λόγω εξάντλησης αυτών, οι Υπηρεσίες θα προβαίνουν, εφόσον το επιθυμεί ο υπάλληλος γονέας, στην κατά προτεραιότητα παροχή εξ αποστάσεως εργασίας, όπου αυτό είναι εφικτό βάσει των καθηκόντων που ασκεί ο/η υπάλληλος ή στην εκ περιτροπής παροχή εργασίας».

Σχετικά Tags

άδεια ειδικού σκοπού δημοτικά σχολεία κοροναϊός Σχολεία

Σχολιάστε