«Φρένο» στα σχέδια ανάπτυξης πυραύλων ζητά η Ρωσία από τις ΗΠΑ

Να εγκαταλείψουν τα σχέδια για την ανάπτυξη πυραύλων μεσαίας και μικρής εμβέλειας ζήτησε η Ρωσία από τις ΗΠΑ.

Ο ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ κάλεσε την την Ουάσιγκτον να δείξει υπευθυνότητα. «Καλούμε την Ουάσιγκτον να δείξει υπευθυνότητα και, ακολουθώντας το παράδειγμα της Ρωσίας, να εγκαταλείψει την ανάπτυξη συστημάτων μεσαίας και μικρότερης εμβέλειας που έχουν κατασκευάσει οι Αμερικανοί και στα οποία το Πεντάγωνο έχει αναφερθεί ενεργά» τόνισε ο κ. Ριάμπκοφ σε συνέντευξη Τύπου.

Καταλόγισε, δε, στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν έχουν προβεί σε καμία ενέργεια για να περιορίσουν τις παραβιάσεις των υποχρεώσεων τους που απορρέουν από τη Συνθήκη INF.

Προειδοποίησε, δε, όπως αναφέρει το sputniknews.gr,  ότι με φόντο τις νέες απειλές των ΗΠΑ, η Ρωσία θα αναλάβει δράση για την ασφάλειά της.

«Θα λάβουμε μέτρα για την ασφάλειά μας»

«Κάτω από τις νέες απειλές που δημιουργούνται από τις ΗΠΑ, φυσικά, θα λάβουμε ολοκληρωμένα μέτρα για την ασφάλειά μας. Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν στις 2 Φεβρουαρίου, η χώρα μας δεν θα αναπτύξει βλήματα εδάφους μεσαίας ή μικρής εμβέλειας στην Ευρώπη ή σε άλλες περιοχές μέχρι να εμφανιστούν εκεί αμερικανικά όπλα αυτού του  είδους», συμπλήρωσε.

Οποιαδήποτε περαιτέρω βήματα στον τομέα του ελέγχου των όπλων θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν, μεταξύ άλλων, τις δυνατότητες πυρηνικών πυραύλων της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας, πρόσθεσε ο κ. Ριάμπκοφ.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα