Φρουρούμενη σε νοσοκομείο η μητέρα του νεκρού βρέφους στην Πάτρα

Ο δικηγόρος της ισχυρίζεται, ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία αλλά για το ειδικό ποινικό αδίκημα της παιδοκτονίας.

Σε δωμάτιο κλινικής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας νοσηλεύεται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα thebest.gr, η 27χρονη μητέρα του βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην πλαζ της πόλης, η οποία ομολόγησε ότι το εγκατέλειψε πλάι στο κύμα.

Την 27χρονη φρουρούν άνδρες του Λιμενικού, το οποίο έχει αναλάβει την υπόθεση. Η 27χρονη μητέρα του βρέφους οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, η οποία άσκησε εναντίον της ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου μετά από αίτημα του δικηγόρου της, πήρε τριήμερη προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί και προκειμένου να διαταχθεί ιατρική πραγματογνωμοσύνη. Ο δικηγόρος της γυναίκας ισχυρίζεται, ότι δεν πρόκειται για ανθρωποκτονία, αλλά για το ειδικό ποινικό αδίκημα της παιδοκτονίας.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος της, πρόκειται για «κλασική περίπτωση επιλόχειας κατάθλιψης. Δεν είχε γνωστοποιήσει σε κανέναν, δηλαδή ούτε σε συγγενείς, ούτε σε φίλους, ούτε και στον βιολογικό πατέρα, την ύπαρξη της εγκυμοσύνης, αλλά και του τοκετού. Πήγε μόνη της και γέννησε με καισαρική τομή. Έπειτα από 24 ώρες, πήρε το αυτοκίνητό της, έβαλε στη θέση του συνοδηγού το νεογνό και περιφερόταν ως “χαμένη” στην πόλη της Πάτρας. Κάποια στιγμή έφθασε στην περιοχή της πλαζ και η ατραπός του μυαλού της την οδήγησε σε αυτήν την τραγική κατάληξη». Όπως δήλωσε ακόμη ο δικηγόρος της, η 27χρονη δεν είναι ακόμα σε θέση να περιγράψει, τι έχει συμβεί.

Σχετικά Tags

Πάτρα βρέφος