Χρηματοδότηση του ΕΔΟΕΑΠ ζητά ο ΣΗΠΕ!

Συνάντηση… εργασίας με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Στέλιο Πέτσα και τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Γιάννη Μαστρογεωργίου είχαν την περασμένη εβδομάδα οι εκδότες του περιφερειακού Τύπου-μέλη του ΣΗΠΕ. Οι εκδότες κατέθεσαν αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις τους στους δύο αρμόδιους υπουργούς, επιμένοντας στην κατάργηση της εισφοράς του 2% για τον ΕΔΟΕΑΠ, παρά το γεγονός ότι ως το τέλος του έτους θα λάβουν τη χρηματοδότηση του έντυπου Τύπου.

Όπως δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας, η επιχορήγηση θα δοθεί κανονικά αφού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ο έλεγχος των στοιχείων που έχουν καταθέσει οι εκδότες και σε ποσοστό 99% εγκρίνονται όλες οι αιτήσεις. Οι ιδιοκτήτες των περιφερειακών εφημερίδων πληρώνουν τα λιγότερα για τον ΕΔΟΕΑΠ, επιμένουν ωστόσο στην κατάργηση του 2% και αντιπροτείνουν την ένταξη του ασφαλιστικού ταμείου των ΜΜΕ στον κρατικό προϋπολογισμό! Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως η κυβέρνηση αναμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τον ΕΔΟΕΑΠ και πριν από αυτή δεν μπορεί να λάβει καμία απόφαση.

Οι εκδότες ζητάνε ακόμη τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, και την επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των επιχειρήσεων Τύπου.