Χρήστος Μεγάλου στο Bloomberg: Η Τράπεζα Πειραιώς θα μειώσει τα ΝPLs στα 19,1 δισ. ευρώ έως τα τέλη του έτους!

Σε τροχιά μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στα 19,1 δισ. ευρώ έως τα τέλη του 2017, από 23 δισ. ευρώ στα τέλη Μαρτίου, βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, o CEO της Πειραιώς προσπαθεί να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο, ενώ υπογραμμίζει ότι από την ανάληψη των καθηκόντων του, η μετοχή έχει ενισχυθεί 45%.

«Η Διοίκηση της τράπεζας έχει αποφασίσει να επιταχύνει την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης, ώστε να αποπληρώσει την κρατική βοήθεια το συντομότερο δυνατόν”, δήλωσε ο κ. Μεγάλου.

Η Πειραιώς έλαβε κρατική χρηματοδότηση 2,72 δισ. ευρώ από τον Νοέμβριο του 2015 και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατέχει πάνω από το 25% της τράπεζας, αναφέρει το δημοσίευμα του Bloomberg.

Η Πειραιώς έχει πουλήσει ήδη προβληματικά δάνεια, αξίας σχεδόν μισού δισ. ευρώ, στη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία τους τελευταίους 18 μήνες. Έχει, επίσης, αντλήσει 3 εκατ. ευρώ από την πώληση 29 ακινήτων με ηλεκτρονική δημοπρασία.

Η νέα νομοθεσία, που επιτρέπει στις τράπεζες να συνεργάζονται απευθείας με τους δανειολήπτες για την αναδιάρθρωση των χρεών τους αναμένεται να μειώσει περαιτέρω το βάρος, δήλωσε ο κ. Μεγάλου.

Η τράπεζα επιδιώκει να πουλήσει τις θυγατρικές της στα Βαλκάνια καθώς και τις συμμετοχές της στην Hellenic Seaways και δύο εταιρείες ιχθυοκαλλιέργειας, τη Σελόντα και τον Νηρέα. “Ο κύριος στόχος μας είναι να μειώσουμε την έκθεσή μας σε μη τραπεζικές συμμετοχές στην Ελλάδα και σε συμμετοχές σε θυγατρικές της τράπεζας στη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία”, δήλωσε ο κ. Μεγάλου, προσθέτοντας:

“Αν υλοποιήσουμε αυτό το πλάνο χωρίς επίδραση στα κεφάλαια της τράπεζας, αυτό θα επηρεάσει θετικά τον ισολογισμό μας”, τόνισε ο Χρήστος Μεγάλου.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έχει καταγράψει άλμα 45% από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο Χρ. Μεγάλου.

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα