Όργιo παρανομιών στις ελληνικές παραλίες!

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στις παραλίες, η εκμίσθωση των οποίων αποτελεί και φέτος για το κράτος ένα χαμένο στοίχημα. Ακόμη και τώρα, σύμφωνα με την «Καθημερινή», υπογράφονται μισθωτήρια για δημοφιλείς, πολυσύχναστες παραλίες, ήδη υπό εκμετάλλευση και με τεράστια κέρδη, ενώ η γραφειοκρατία δένει τα χέρια του λιγοστού προσωπικού και η αυθαιρεσία οργιάζει.

Όπως αποδεικνύεται στην πράξη, λίγοι είναι οι εκμισθωτές οι οποίοι τηρούν το συμβόλαιο που έχουν υπογράψει: οι περισσότεροι «απλώνονται» στον διπλάσιο ή και τριπλάσιο χώρο, δεν τηρούν τα απαραίτητα «κενά», δεν φροντίζουν την καθαριότητα, προσθέτουν τις δικές τους ημιμόνιμες κατασκευές. Μάλιστα, αρκετοί εκμεταλλεύονται παραλίες χωρίς καμία άδεια (και με απώλεια εσόδων για τους δήμους και το κράτος).

Οι έλεγχοι είναι εξαιρετικά περιορισμένοι. Για παράδειγμα, φέτος έχουν γίνει από το αρμόδιο γραφείο δημόσιας περιουσίας περί τις 500 μισθώσεις παραλιών σε όλες τις Κυκλάδες, αλλά από την υπηρεσία αυτή δεν έχει ελεγχθεί καμία. Επιπλέον, είναι τόσο περίπλοκη η διαδικασία επιβολής προστίμου, που αυτό δεν θα επιβληθεί νωρίτερα από μια τριετία».

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα