«3.000 Κρητικοί απειλούνται από την ΔΕΗ»!

“Είμαστε πρωταθλητές στα εργατικά ατυχήματα αν αναλογιστούμε και τον πληθυσμό στην υπόλοιπη Ελλάδα”, σημείωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς μέσα από τον Politica 89.8 και την εκπομπή “Δημοσίως”του Νίκου Παπαδάκη.

“Ωστόσο από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει να κάνει με τα 3.000 ειδοποιητήρια της ΔΕΗ, με τα οποία κόβουν το ρεύμα στους ανθρώπους που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, γι αυτό και γίνονται προσπάθειες από την πλευρά μας οι άνθρωποι αυτοί να διακανονίσουν τις οφειλές τους μέσα από δική μας παρέμβαση”.

Ο Στέλιος Βοργίας για το νέο Υπουργείο Εργασίας υπογράμμισε” πρέπει κάποια πράγματα να διορθωθούν από τον κ. Βρούτση, το 2012 είχε αναλάβει το Υπουργείο σε ένα δύσκολο χρονικό διάστημα τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για την χώρα, καθώς η κρίση βρισκόταν σε κορύφωση, τώρα αναμένουμε να δούμε πως θα κινηθεί”.

Σχετικά με τα εργασιακά ο κ. Βοργία σημείωσε ότι “Δεν γίνεται να περιμένουν οι εργαζόμενοι τις συντάξεις του για τόσα χρόνια καθώς υπάρχει γραφειοκρατία και παρά τα δικαιολογητικά που καταθέτουν τα ταμεία καθυστερούν να τις εγκρίνουν , πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο Ασφαλιστικό, θα είμαστε σε θέση μάχης πάντα για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων όπως κάναμε τόσο με την προηγούμενη κυβέρνηση όσο και με την νέα, ναι μεν υπάρχει μείωση της ανεργίας αλλά πρέπει να βελτιωθούν κάπως οι εργασιακές συμβάσεις. Χρειάζονται αναπτυξιακά προγράμματα και να υπάρχουν θέσεις εργασίας που να είναι πιο σταθερές κι όχι συμβάσεις ελαστικές ορισμένου χρόνου και χαλαρές σχέσεις εργασίας”.

Πραγματοποιούνται έλεγχοι και γίνονται καταγγελίες στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου

“Το Εργατικό Κέντρο συνεχίζει να ελέγχει την εργασία, υπάρχουν κάποιες παραβάσεις, παρατηρούμε ότι άνθρωποι που δουλεύουν εποχιακά δεν τους καταβάλλονται τα ρεπό η δουλεύουν πολλές ώρες και πρέπει να δοθούν λύσεις σε αυτούς τους ανθρώπους, με την μείωση της φορολογίας να μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο καθώς οι επιχειρηματίες με μειωμένη φορολογία θα μπορούν να καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες των εργαζομένων και να προχωρήσουν ακόμα και σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού”.

3.000 Κρητικοί απειλούνται από την ΔΕΗ

“Πραγματικά δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μόνο τα εργασιακά ζητήματα, αυτή την περίοδο έχουν έρθει άνθρωποι για να δοθεί λύση στην πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ, καθώς 3.000 ειδοποιητήρια έχουν έρθει σε ανθρώπους στην Κρήτη κι επειδή αυτοί δεν έχουν την δυνατότητα οικονομικά να καταβάλλουν τους λογαριασμούς τους, επιδιώκουμε να παρέμβαση ώστε να πετύχουμε κάποιο διακανονισμό για να πληρώσουν τα χρέη τους οι άνθρωποι που χρωστούν ωστόσο πολλές φορές αυτό είναι δύσκολο”, τόνισε κλείνοντας ο κ. Βοργιάς.