Αλέξης Τσίπρας: Κοινωνικό μέρισμα 1 δισ. ευρώ παρά τις ενστάσεις των θεσμών! Δηλώσεις για ΔΝΤ, Ελληνικό, Eldorado...

Θα δοθεί και φέτος κοινωνικό μέρισμα ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ στους πολίτες που έχουν ανάγκη παρά τις ενστάσεις των Θεσμών, ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookinkgs.

Αναφερόμενος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι αυτό άλλαξε γραμμή και πλέον λέει όχι σε νέα μέτρα και σε απομειώσεις του χρέους. «Ακούγεται σαν μουσική στα αυτιά μου αυτό που μου είπε η Λαγκάρντ» είπε χαμογελαστός από το βήμα του Brookings ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα των αμυντικών δαπανών και την αναβάθμιση των F-16, απάντησε ότι θα ήθελε να μην ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για στρατιωτικές δαπάνες και θα το υποστήριζε «αν οι γείτονες μας ήταν το Λουξεμβούργο ή το Βέλγιο».

Αναφερόμενος στην επένδυση στο Ελληνικό, εξέφρασε την πεποίθηση πως σύντομα θα «ξεμπλοκάρει», με τις εργασίες να ξεκινούν πιθανώς το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Ερωτηθείς για τις επενδύσεις με αφορμή την περίπτωση της Eldorado, ο κ.Τσίπρας επεσήμανε ότι όποιοι έρχονται στην Ελλάδα για να επενδύσουν, πρέπει να σέβονται τους νόμους, τη νομοθεσία και το Σύνταγμα.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε και αν είναι καλύτερα να μπει το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα ή όχι. Απάντησε ότι το καλύτερο για την Ελλάδα θα ήταν να ολοκληρώσει επιτυχώς το πρόγραμμα, με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αν αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε καλύτερες αποφάσεις για το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε και για το θέμα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ, απάντησε ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη, και ότι μερικές φορές η κυβέρνηση διαφωνεί με τις αποφάσεις του δικαστικού σώματος, όμως τις σέβεται. «Για εμάς δεν υπάρχει πολιτική παρέμβαση στο θέμα αυτό»